top of page

Hejlsminde Kræmmermarked - første week end i juli

For 34. gang blev der i 2019 afholdt Hejlsminde Kræmmermarked

med nedennævnte program.

På grund af Covid19 situationen blev der ikke afholdt 

kræmmermarked i 2020 og 2021. Der bliver heller ikke afholdt marked i 2022, da Tour de France kommer forbi søndag denne weekend. Der planlægges andre aktiviteter i stedet. Mere herom, når vi har mere konkret at byde på.

Torsdag

17:00 Loppekroen åbner
19:00 Bankospil med masser af fine gevinster. Amerikansk lotteri

 

1/4

Fredag

17:00  Loppekroen åbner

Lørdag

10:00 - Kræmmermarkedet åbner på Havne- og strand-området

Kræmmerboderne, Kroerne, Loppemarkedet og Tombolaen åbner 

10:00 - 14:00 Mini Food festival

18:30 Buffet fra Brødremenighedens hotel - billetter på 3025 6402

19:00 - 01:00 Fenders live - billetter forsamlingshuset@profibermail.dk

Søndag

10:00 - Kræmmerboderne, Kroerne, Loppemarkedet og Tombolaen åbner

11:00  Krabbevæddeløb - aktivitet for børn

11:30 -13:30 - Tarteletfestival i Kræmmerkroen

17.00 - Kræmmermarkedet lukker for i år. 

Vi takker alle sponsorer og hjælpere, uden jeres engagement intet kræmmermarked

Omkring 1983 lukkede Hejlsminde Badehotel som et egentligt hotel. Dermed blev mulighederne for Hejlsminde Borgerforening og Hejlsminde Selskabelige Forenings aktiviteter pludselig ændret. Der var ikke længere et forsamlingslokale i Hejlsminde.

 

Kunstmaleren Leo Astrup bragte visionen om at bygge et medborgerhus frem, og samtidig fødtes idéen om, at man måske kunne tjene nogle penge ved at afholde et årligt kræmmermarked på havnepladsen i Hejlsminde.

 

Gennem nogle år havde Aller Sogns Ungdoms- og borgerforening afholdt store havnefester, med – efter rygterne – meget flotte økonomiske resultater, så hvorfor ikke lave vores egen fest.

 

Der blev holdt et utal af møder, hvor alle idéer blev endevendt – undersøgt – drøftet – endevendt - undersøgt og drøftet igen, inde man tog stilling til hvordan formen skulle være.

 

I 1986 blev det første Hejlsminde Kræmmermarked således en realitet. Der blev kridtet stadepladser af på havnepladsen, lejet telt til ”Kræmmerkroen”, bestilt musik til ”Kræmmerballet”, købt fadøl og sodavand, lavet annoncer og plakater, søgt tilladelser og meget, meget mere.

 

Gennem de første 10 år lykkedes det at spare i alt ca 600.000 kr. sammen, så man turde påbegynde opførelsen af Hejlsminde Forsamlinghus.

 

Hejlsminde Forsamlingshus nyder stadig godt af det årlige kræmmermarked, idet hele overskuddet går direkte til husets drift og vedligeholdelse.

 

Det har vist sig, at konceptet holder. Der er ikke lavet mange ændringer i de efterfølgende år, hvor der som altid bydes velkommen til Hejlsminde Kræmmermarked i den første hele weekend i juli måned.

 

.

Historien om Hejlsminde Kræmmermarked

bottom of page